PURI GALAXY RESIDENCE

Date2016
LocationSURABAYA, INDONESIA
Site Area420 sqm
GFA530 sqm
CategoryResidential

Puri Galaxy Residence is a private house owned by a young businessman with his small family who had a very humble dream to have a 2 storey house that reflects his characteristic who loved simplicity and eclectic stuffs. Located at high-end residential area in east Surabaya, the project’s brief is to do a façade makeover on the existing building and re-planning the layout to the client’s needs.
From the layout, the design let the house breathing through opening on each room. Visual connection between inside and outside the house is also important. The extensive use of folding glass window with a spacious wooden deck terrace allow visual connection as well as the nature inside the building.
The facade design of Puri Galaxy Residence is defined as Tropical contemporary which shows different approach between front façade and rear façade. The front façade describes bold and boxy, it dressed up with stone, repetition of vertical aluminium bar and softened with wood on the ceiling. As for rear façade, it reveals light and modern shape through a long cantilever flat roof. These material is also used in the interior to bring unity in design from the outside and inside house.