KPT SQUARE

Date2016
LocationSEMARANG,INDONESIA
Site Area1500 sqm
GFA7810 sqm
CategoryCommercial, Mixed-use Development

KPT Square is a 10 storeys mix used development consists of 5 storey high-end service apartment, 5-storey shopping retail, F&B, and Kid’s Indoor playground. Located within the prime “golden triangle” at the city center of Semarang, its pitched to offer One stop entertainment place for family and young people in Semarang.

On the retail podium, the shoppers can enjoy variety of dining and shopping experience amidst the playful spatial feature of the retail spaces. The planning also offers an opportunity to design alfresco dining facing the view of Semarang city. As for the typical plan, a single loaded corridor plan is applied. The corridor is placed facing the west side to prevent heat and solar radiation through the living spaces.

The façade design reflects the identity for each component with contrasting materials and architectural languages. The lower facade expresses excitement and activity through the interplay of colours, transparency and patterned glazing. Clear glass facades relate the internal uses to the exterior. Beside, a composition of solid plane in textured material is articulated against the glare of the west and east sun light. These heterogeneous elements blend harmoniously to form a unique contemporary building.